Een inloopkast was enige jaren geleden nog iets uit een Amerikaanse glamour film. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een inloopkast in hun huis laten maken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een inloopkast te maken. Als je een klein beetje handig bent kun je een hele luxe uitstraling in je huis hebben voor relatief weinig geld.

Waar moet je rekening mee houden bij het (laten) maken van een inloopkast?

Voordat je de kast gaat maken, is het nodig om te bepalen hoeveel ruimte er moet zijn in de kast. Tevens is het belangrijk om na te gaan wat de verhouding tussen de verschillende schappen en rekken moet zijn. Dit is afhankelijk van het soort kleding dat je in de kast opbergt. Maatpakken en jurken wil je op kunnen hangen. Het opvouwen van zowel maatpakken als jurken is niet handig omdat je deze chique kleding het liefst niet kreukelt. De hoogte van de rekken wordt dan weer door de kledingstukken bepaald. Jurken zijn bijvoorbeeld vrijwel altijd langer dan maatpakken.

Neem dus de maat van de langste jurken op en zorg dat er voldoende ruimte is tussen de vloer en de jurken zodat ze de grond absoluut niet kunnen raken.

Een inloopkast heeft geen ramen en dit is ook niet wenselijk omdat niemand inkijk wil tijdens het omkleden. Daarbij zou een raam het doen lijken als de kleding pal in je kamer hangt. Omdat er geen raam is en je natuurlijk wel voldoende wilt kunnen zien tijdens je zoektocht naar passende kleding voor een bepaalde situatie, dien je er dus voor te zorgen dat er voldoende lampen opgehangen kunnen worden in de inloopkast. Een stijlvol idee is om de verlichting in de kast te integreren, waardoor het een bijdrage levert aan het ontwerp van de inloopkast.

U ook genieten van: